Ad Broere, Martijn van der Linden en Joost Niemöller bij de Onafhankelijke Pers

Alternatief voor de geldschepping door commerciële banken.

Joost Niemöller is in debat met Ad Broere en Martijn Jeroen van der Linden. De oorzaak van het terug keren van de crises is de perverse prikkel die de geldschepping heeft in handen van de banken. Deze verdienen immers meer naarmate zij meer geld uitlenen. Sinds het geen geheim meer is dat banken geld scheppen op het moment dat er een lening of hypotheek wordt verschaft kan eindelijk het debat beginnen.

ShanTVision Webdesign - Marketing - SEO - Photoshop en fotografie - video

De DNB leent geld uit aan de banken en vraagt hier rente over. De winst hiervan gaat de gemeenschaps-  pot in, de staatskas. Wat de commerciële banken verdienen gaat in de zakken van private partijen. Hoe het ooit heeft kunnen komen dat banken dit privilege hebben gekregen ligt in de geschiedenis. Maar is dit nog wenselijk? 80 mensen hebben meer dan de helft van alle aardse bezittingen in handen. Het kan niet bij elkaar gewerkt zijn, dus er zijn mechanismen die dit faciliteren.

Deel I

In het publiek zijn ook andere mensen aanwezig die organisaties vertegenwoordigen. Sven Hulleman van st. Restschuld en geldstelsel hervormen, Paul van de Waarsenburg die de SNS dagvaard namens een klant, Robert van den Bout, De Nieuwe Dominee, Paul van der Sluijs van Soulvability en Casper Rutten en Toos Nijenhuis van het Volkstribunaal. Het blijkt een fantastisch debat. Bekijk de filmpjes voor het volledige verslag.

Deel II

Deel III

 

Hieronder zijn korte fragmenten van de hele avond te bekijken

Worden geopolitieke ontwikkelingen gestuurd door economische factoren? (6.00 minuten)

Bubbels zijn inherent aan monetair systeem(13.44 minuten)

Losmaken van euro systeem met lokaal rentevrij geld (8.32 minuten)

Je kan geen monetair systeem bedenken dat niet vernachelt kan worden  (12.07 minuten)

Wat als het ECB nu geld schept om de staatsschuld van Griekenland mee te betalen? (8.53 minuten)

Nieuw geldsysteem nodig, maar de machten die nu heersen, wat doen we daar mee? (4.54 minuten)

Moeten we eerst een echte democratie terug brengen in Nederland? (13.49 minuten)

Crisis – Wat gaat er gebeuren als de Albert Heijn niet meer open gaat? (11.30 minuten)

[g-gallery gid=”2441″ random=”1″]

 

Pieter Stuurman

 

Als Google je niet kan vinden, wie wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

3 Comments

 1. Banken hebben helemaal niet een “recht tot geldschepping”, zoals veel mensen denken, en zo’n recht hebben ze ook helemaal niet nodig! Uitleg onder andere hier:
  http://rudhar.com/economi/monydebt/nl/2150116.htm
  http://rudhar.com/economi/monydebt/nl/2140717.htm

 2. Hallo Tilasmi,

  Ik heb de video’s over de avonden waarop ik in Den Haag geweest ben nog eens bekeken, en heb er weer veel van opgestoken. Bedankt dat je al dit werk doet. Ik geloof het graag dat je je een slag in de rondte werkt, zoals Ilse opmerkte. Maar het loont wat mij betreft volop de moeite. Ik begin een beetje meer te begrijpen en raak daardoor meer gepakt door dit hele fenomeen.
  Waarover gaat het a.s. maandag? En daarna etc.? Weet je al iets meer?

 3. DELO

  Money is One Eye
  Geld zijn neuro linguistisch geformu(l)eerde BeTeKenIs zoals Sven Hulleman in een eerdere presentatie heeft uitlegt is (per definitie) de currency van wantrouwen.
  Het zijn de vele miljoenen order opvolgers met de aange(l)eerde befehl is befehl mentaliteit die deze wanorde van onderling wantrouwen tot werkelijkheid brengen.

  De Wet: Principe Aller Principes
  Al diegene die preten(d)eren de Wet als regel uit te voeren, “voeren in” werkelijkheid de (man made) regels van principeloosheid/heden in. Zolang we de oorsprong van de Wet Gever (ieder één is voor de Wet gelijk) niet in ere her stellen zal iedere poging de ware balans (i.p.v. financieele) tot werKenlijkheid te brengen per definitie vruchteloos blij(k)en te zijn en gedoemd zijn te mislukken. Common law: Common Sense versus Non Sense. Geld is feitelijk niets meer dan een (overbodig) medium en als dit medium onder uitgangspunten van de Wet worden geplaatst kan het op constructieve wijze dienst doen. Zo lang jouw tijd minder waard is dan mijn tijd zal de on balans zegen vieren. http://www.whatonearthishappening.com/videos
  Ken u (Z)elf: Aan (w)elke Religie heeft u voor een zacht prijsje uw ziel verkocht ?

Leave a Comment