George van Houts en Luuk de Waal Malefijt in de Libertijn, Den Haag met de Onafhankelijke Pers

Bankenpropaganda – Geldschepping bij de bank goed voor iedereen

Door: Tilasmi Frigge

George van Houts en Luuk de Waal Malefijt waren in de Balie in Amsterdam over de geldschepping. Zij hebben het onderwerp de geldschepping in de 2e kamer gekregen. Een petitie ondertekend door 114.000 mensen maakt dit onderwerp bespreekbaar en komt uit de hoek van complot theoristen naar de oppervlakte. Wat wij al jaren roepen blijkt waar, maar de banken hebben hun eigen idee erover. Het is niet erg, het is belangrijk dat de banken het blijven doen, we hebben alleen strakkere regels nodig.

 

Als Google je niet kan vinden, wie wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

Als het aan de banken ligt zijn er geen regels. De perverse prikkel die er in deze geldschepping zit is nml. de rente. Namelijk over al het geld dat door de commerciële banken wordt geschapen wordt rente gerekend. Hoe meer geld zij in omloop brengen, hoe meer zij verdienen. Samen met de staat hebben zij decennia de woningmarkt gespekt door hypotheken te blijven verschaffen. Dit heeft tot een huizen zeepbel geleid waar de Nederlander nu voor mag betalen.

George van Houts verteld hoe hij het eerst niet kon geloven hoe de banken geld in omloop brachten en de poorten van de hel open gingen bij het besef van het mechanisme van de geldschepping. Tilasmi Frigge, de gastheer, vraagt Luuk de Waal Malefijt of we uit de schulden kunnen komen. Het Chicago plan legt hij hierin uit. Door een boekhoudkundige truuk kan al het girale geld dat door de banken in omloop is gebracht ‘ solid money’  worden waardoor er een claim van de staat bij de banken komt te liggen. Dan wordt al dat geld van de staat en dus van het volk. (Kijk naar het filmpje voor de uitleg door Luuk de Waal Malefijt)

Casper Rutten van het Volkstribunaal legt uit hoe dit geldsysteem de mensenrechten schendt en vraagt zich af of de staat, die de banken tot nu toe heeft gefaciliteerd in deze ‘ roof’ wel te vertrouwen is in deze vierde macht. Zijn zij geen twee handen op een buik?

ShanTVision Webdesign - Marketing - SEO - Photoshop en fotografie - video

Hieronder fragmenten uit het debat.

George van Houts kon het niet geloven!

 

Wat er niet werd gezegd in de Balie

 

Geen crisis meer als de geldschepping in handen is van de vierde macht?

 

Kunnen we de schulden kwijt schelden?

 

Giraal geld is geen wettig betaal middel!

 

Banken zijn een misdaad kartel?

 

Vind de Onafhankelijke Pers op Facebook

 

Socrates - De Ommekeer

Als Google je niet kan vinden, wie dan wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

Leave a Comment