Bezuinigingen maakt economie kapot. De Ommekeer

Bezuinigen

Door Pieter Stuurman

Mensen stemmen in met “bezuinigingen” omdat ze de collectieve situatie vergelijken met hun persoonlijke situatie. Als ze zelf teveel uitgeven en daardoor rood staan, moeten ze minder geld uitgeven. Dat betekent dat ze minder geld aan anderen moeten gaan betalen in ruil voor producten/diensten. Oftewel minder moeten kopen. Dat is herkenbaar voor mensen.

Maar collectief werkt het niet zo. Bij iedere transactie, betaalt het collectief zichzelf. Iedere uitgave in het collectief, is ook een inkomst ergens in dat collectief.

Een collectief is een verzameling mensen die iets gemeen hebben. Een munteenheid bijvoorbeeld.

ShanTVision Webdesign - Marketing - SEO - Photoshop en fotografie - video

Geld uit dat collectief houden aan de uitgavenkant (wat de definitie van bezuinigen is), resulteert dus in minder geld aan de inkomstenkant in dat collectief. En dus minder capaciteit aan de uitgavenkant, en dus minder aan de inkomstenkant etc. Een vicieuze cirkel waarvan de gevolgen nu zo duidelijk zichtbaar worden.

Bezuinigen leidt dus tot afname van het totale aantal transacties. Een ander woord voor het totaal aan transacties dat plaatsvindt in een collectief, is “economie”. Bezuinigen leidt dus onherroepelijk tot krimp van de economie.

Dit betekent dat “leiders” (zoals Dijsselbloem en consorten) die beweren dat bezuinigingen leiden tot herstel van de economie, OF zo dom zijn dat ze dit eenvoudige principe niet begrijpen, OF dat ze liegen.

Op dit moment roepen vrijwel alle toonaangevende economen (waaronder Nobelprijswinnaars) dat bezuinigen leidt tot het vernietigen van de economie. Deze informatie is ook voor die “leiders” toegankelijk. ‘We hebben het niet geweten’ gaat dus niet meer op.

Als Google je niet kan vinden, wie wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

Als Google je niet kan vinden, wie wel?Ā ShanTVision Webdesign – SEO – Video

Dit betekent dat er geen andere mogelijkheid resteert dan dat de Dijsselbloemen van deze wereld liegen. Dat ze liegen als ze zeggen dat ze de bedoeling hebben de economie te herstellen, en vervolgens toch bezuinigen. Het betekent dat ze een andere bedoeling hebben. Dat ze de bedoeling hebben om de economie te vernietigen, in plaats van te herstellen. Het betekent dat ze malafide zijn.

De wereld kent een ellenlange historie van malafide “leiders”, dus op zich is dit niks nieuws. Wat wel nieuw zou zijn, is het besef onder de bevolking dat het geen goed idee is om zich te laten leiden door dit soort malafide figuren. Volgens mij hebben we daarvoor als mensheid nu toch wel voldoende ervaring opgedaan.

Pieter Stuurman

3 Comments

  1. John

    Ik begrijp er niets van hoe het komt dat elk kabinet doorgaat met de uitholling van de samenleving, met het stelselmatig leegroven van dit land. En het voor zichzelf weet goed te praten…..
    Ik heb meer info nodig om te kunnen handelen….snel

  2. En wat dacht je van 500 miljard die door ECB uit het niets wordt gecreƫerd en aan hun vrienden wordt uitgeleend. Met geld wordt vervolgend staatsobligaties gekocht en mogen wij de burgers via de belastingen het verschil betalen !

  3. Burgers van NL..Stop het dwangmatige volggedrag van deze gladde gluipers a la Dijselbloem ! Zij behoren tot een elitaire maffiosi die alleen zichzelf voorop stelt en alles in het werk stelt om prominente posities in te nemen. Zelfverrijking is het ultieme doel van deze ONNUTTEN ! Volg liever De Onafhankelijke Pers dan leugens via de NOS die het NL`se volk een rad voor de ogen wil draaien ..

Leave a Comment