Danelle Smith protest muziek uit Nederland bij de Onafhankelijke Pers

Protest muziek cultuur

Door: Tilasmi Frigge

De jaren 70 stonden bekend om hun protest liedjes. De oorlog in Vietnam bracht marihuana en opium op grote schaal naar het westen, maar ook de berichtgeving via het medium televisie bracht de horror van de oorlog de huiskamer in. Het morele en ethische besef bracht de Flowerpower beweging, waarvan ik het einde heb mogen meemaken in de commune die mijn moeder had opgericht.

Maar waar zijn de protest liederen van vandaag? De VS in zijn imperialistische waanzin vernietigd land na land terwijl onze regering mee wandelt als de bitch van Bush en trawanten. Maar de MSM (Main Stream Media) laat geen protest geluid horen. De muziek wordt gewoonweg niet gepromoot en kan alleen via eigen labels verspreid worden. Daarom heeft de Ommekeer in het project ‘De Onafhankelijke Pers’  de protest muzikant een podium gegeven.

Als Google je niet kan vinden, wie wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

 

De Onafhankelijke Pers (Pers niet afhankelijk van reclame inkomsten en zonder aandeelhouders als banken…) heeft in Den Haag een podium waar gast sprekers, die de media negeert, een plek geeft om het publiek te ontmoeten. Deze worden voorafgegaan en begeleid door protest zangers van eigen bodem. Op deze pagina gaan we ze laten spelen. Elke maandag komen er minstens drie nummers bij!

Timo de la Mar

Timo speelt verschillende muziek instrumenten tegelijkertijd met een sampler. Live opgenomen begeleid hij zichzelf met een fantastisch resultaat. Zijn betrokkenheid bij de absurditeit van onze maatschappij geeft scherp teksten die een diep inzicht laten blijken in het lijden van de mens dat wordt veroorzaakt door een ziek systeem. Prachtige muziek van een bewogen mooi mens.

 

Femke Japing
De eerste avond had als onderwerp 9/11. Na het bezoek van Richard Gage in Delft hadden wij de follow-up. De muzikant van die dag was Femke Japing. Femke Japing staat al enige jaren op diverse podia. Ze heeft een harmonieus gitaarspel die haar zachte en mooie stem begeleiden.

[g-gallery gid=”2247″ random=”1″]

Alexander Franken
De tweede avond stond in het teken van Geld Geld Geld. Alexander Franken had een nummer op stapel staan met die titel en heeft speciaal voor deze avond dit nummer afgeschreven.

[g-gallery gid=”2264″ random=”1″]

Danella Smith
Op derde maandagavond stond Sven Hulleman centraal met de stichting Restschuld Samen Delen (RED). Marco Verweij van WeAreChangeRotterdam sprak met hem voor een klein publiek in de bar de Libertijn. Danella Smith, een blanke meid uit Namibie zong in het Zuid Afrikaans verschillende protestliederen. Haar teksten zijn geschreven over wat ze hier in Nederland ziet vanuit haar achtergrond in Afrika. Fantastische muziek en confronterende teksten.

[g-gallery gid=”2237″ random=”1″]

 Timo de la Mar

Timo speelt meerdere instrumenten en samplt terwijl hij speelt. Vrolijke muziek met een scherp kritische toon.

Troubadour Musonius

Een fantastische presentatie met erg leuke Nederlandse teksten. Een echte muze en troubadour!

Dennis Wijmer

Dennis schrijft zijn muziek op de avond ter plekke. Gezellige toon en erg originele benadering!

Dylan Siemerink

Dylan speelt populair en gepassioneerde muziek met grappige en bewogen teksten.

Roland Verstappen

Roland is bekend in Brabant. Zijn warme stem en fantastische gitaarspel gaven een zielsverwarmende sfeer.

Cathy Shannon

Niet uit Nederland (Iers-Indische ouders) maar wel hier wonend speelt zij engelstalige liedjes. De teksten zijn observerend, gepassioneerd liefdevol en scherp kritisch. Fantastische muzikante.

 

Op deze pagina komen alle muzikanten te staan die hebben opgetreden bij De Onafhankelijke Pers…

Laat de protest liederen weer de boventoon gaan voeren. Stop de oorlogen! Stop de economische sloop! Stop het schenden van de mensenrechten wereldwijd, en in Nederland!

De Libertijn in Den Haag is een politiek en media café. De bedoeling is dat wij elkaar hier kunnen gaan ontmoeten om actie voor te bereiden!

[wpgmza id=”1″]Socrates - De Ommekeer

 

ShanTVision Webdesign - Marketing - SEO - Photoshop en fotografie - video

Leave a Comment