Griekenland President Varoufakis wil Referendum

Hoe zou Nederland zijn met een president als Varoufakis?

Door: Tilasmi Frigge

Op 27 Juni 2015 heeft Minister van economische zaken Varoufakis een persconferentie gegeven. De Euro crisis speelt zich af rond Griekenland. De banken hebben Griekenland en haar bevolking in een economisch wurggreep. Terwijl de bevolking van Griekenland geen blaam treft dan achteloos in de val van de bankiers te zijn gelopen, worden zij gevild tot op het bot om de banken en het geld uit het niets gemaakt van de elite te redden. De gijzeling van het Europese volk door deze super kapitalisten wordt op het scherpst van de snede zichtbaar in de confrontatie met de regering van Varoufakis.

In de persconferentie legt Varoufakis uit waarom zij een referendum willen in Griekenland. Zijn partij heeft 36% van de stemmen en zijn regering iets meer dan 40%. Varoufakis, een filosoof en buitengewoon voorstander van een directe democratie, vind dat over zulk een gewichtig besluit hij met deze 40% geen stem van het volk van Griekenland is. Gaan we akkoord met de Trojka, de bezuinigingsmaatregelen en het verkopen van de staatsbedrijven, land, grondstof rechten, het schenden van de mensenrechten van de zwakkeren in de Griekse samenleving, etc. in een schuldsaneringsbeleid zonder uitzichten, of gaan wij onze eisen stellen met mogelijke Grexit tot gevolg?

Nog nooit heb ik zulk een respect gevoeld voor een politicus, of zelfs een mens. Dit is het soort van politici die wij willen. Een man van eer en geweten die beseft wat zijn verantwoordelijkheid en positie is tegenover zijn landgenoten. Of hij in het referendum het groene licht krijgt of dat hij wordt terug gefloten door de Griekse burger, hij zal de stem van zijn volk respecteren. Kan je je voorstellen hoe Nederland eruit zou zien als wij zo’n president hadden?

Het complete verhaal:

Al eerder hebben wij een artikel geschreven waarin wij de steun betuigen met de bevolking van Griekenland. Maar hierbij krijgt deze man van mij de Nobelprijs van de echte mens en waar volksvertegenwoordiger, de trots van het Griekse volk en waar erfgenaam van van de filosofen die de bakermat van de democratie hebben gelegd in Griekenland en de rest van de wereld!

Als Google je niet kan vinden, wie dan wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

In Nederland hebben wij het verhaal van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Hoogst waarschijnlijk gesouffleerd door Ewald Engelen maar desalniettemin een bewonderenswaardige verklaring. Zij betuigd haar steun voor de Griekse bevolking en verteld helder hoe de politiek wordt gebruikt om het geld van de elite veilig te stellen ten koste van de Griekse en Europese burgers!

En voor de rest van onze politici… SCHAAM U! U bent de democratie ONWAARDIG. Ik wens voor ons, de hard werkende mensen en de burgers van Nederland, een beter bestuur dan deze vazallen van de bankiers die ons in deze crisis hebben geduwd en steeds verder duwen. Ik mag daarbij nog even zeggen dat deze moraalridders die met hun uitgestreken gezicht verkondigen dat schulden terug betaald moeten worden met hun Trojka, dat zij de mensenrechten op zo’n massale schaal schenden dat de honden er geen brood van lusten! Laat het wel zijn, dit zijn de gezichten van de leugenaars en de criminelen die wij nooit als onze vertegenwoordigers willen zien en ons nu met leugen en bedrog leiden!

Als Google je niet kan vinden, wie dan wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

Als Google je niet kan vinden, wie dan wel? ShanTVision Webdesign – SEO – Video

Hoe zou Nederland er uit zien met Varoufakis als onze president? We zouden in ieder geval niet meer in de EU zitten! En waarschijnlijk zouden de bankiers gepakt zijn voor hun onverantwoordelijk gedrag, een nette manier van het omschrijven van hun plunderingen.

Ik wil hierbij een oproep doen om Varoufakis uit te nodigen ook in de politiek hier in Nederland beschikbaar te zijn vanwege het gebrek aan integriteit binnen onze politiek! Respect!

[g-gallery gid=”2517″ random=”1″]

 

Socrates - De Ommekeer

ShanTVision Webdesign - Marketing - SEO - Photoshop en fotografie - video

6 Comments

 1. Adje

  En vindt u dat nog steeds dat deze man zo’n geweldenaar is die wij ook nodig hebben? Dit stuk verdiend een rectificatie, want het Griekse volk is belazerd door deze puppet van de elite… Pek en veren dient zijn loon te zijn.

 2. ibrahim khalil

  Private Europese commerciciele banken [PECB] gebruik maken van de handtakening van individuen en overeden om schuld te creeren. Precies zoals een goochelaar. Op de top van deze, vragen ze enorme rente. Dit verschijnsel heet “Welfare” en heeft de zegen van de EU-regeringen. De Nederland [overheid en particulieren] had een schuld van meer dan 2800 miljard euro in 2011. Als u weet wat de schuld van de EU-landen vandaag de dag, dan kunt u vermelden in uw commentaar.
  Zeker genoeg deze kunstmatige Welzijn is onhoudbaar. Het gevolg is dat individu verloren hun bedrijven, huizen en behoren op de openbare verkoop om de beroemde [PECB] te voeden.
  Wat we nu getuige van is dat [PECB] dicteert dat Griekenland, met alle ellende die hebben ze vandaag, te wijten aan schuld en rente, te verhogen. Verder te verkopen [openbare verkoop?] hun belangrijkste middelen “[eiland, haven, land]”.
  Wat nu. Volk en regering van de EU hebben twee keuzes. A. Doe niets en hebben hetzelfde lot als Griekenland, zeer binnenkort. B. Stop [PECB] van het maken van schulden / rente. Maakt uw eigen geld voor de echte overvloed aan ieder mens en de natuur die de bron is van ons leven te helen. Island is dit nu aan te doen, UK en NL debatteren dit met hun parlementen. Uw creativiteit en actie is zeer essentieel om de richting die we zijn in te veranderen.
  Griekenland mensen hebben gekozen oplossing “B” en ik ben ervan overtuigd dat alle andere Europese mensen, vroeger of later, zullen bij hen voegen.
  Er is een wijs gezegde: Als mensen willen leven, zonder twijfel het antwoord van de bestemming is JA

 3. Joren

  Het is zeer bewonderings waardig ja als er mensen zijn als Varoufakis die vanuit zichzelf kunnen denken en handelen met een open mind voor wat er werkelijk leeft bij de mensen ,ja ook bij de mensen die zelf denken te lastig vinden..

  Normaal stem ik altijd partij voor de dieren omdat dat de enige partij lijkt te zijn die wat verder denkt aan wat goed is voor de mensen en dieren ,maar als Varoufakis naar hier komt stem ik op hem .

  Ik denk dat mijn vertrouwen en dat van vele Nederlanders in politici zeer terecht tot niveau nul is gedaald .

  de contradictie in het geheel is dat het Eu verhaal Europa 1 zou moeten maken,maar net als bij vele godsdiensten word juist het tegenovergestelde bereikt van wat ze prediken.

 4. DELO

  Neder Land als bakermat van de Bancaire industrie behoord tot wereld aller grootste.
  De Nederlandse Varoufakissen zijn al aanwezig maar zolang het overgrote deel links of rechts om een aan deze industrie gerelateerd baantje hebben (onder wijs, universiteiten, genees onkunde, magi stratuur etc) moet de mentale schoonmaak
  eer(st) verder zijn volbracht, alvorens de vrucht van daad werkelijke vrijheid kan worden geplukt.

  Belang Rijk onder deel van deze schoonmaak is niet langer de taal van de Meester manipulator je eigen te maken maar de ware aard van het (w)oord en zijn BeTeKenIs te (l)eren kennen. Onder staand pleidooi (in paarse balk) voor een vierde onafhankelijke macht is hiervan een spre(k)end voor beeld.

  Kennis is Macht bestaat bij de gratie van onwetendheid versus
  Kracht: In-Zicht in Alwetendheid (vrucht van samen wer(k)en)

  Al(v)orens klakkeloos handtekening onder schoolrapport te plaatsen
  De Kracht van Vol Doende, oneindig veel belang rijker dan het behalen van een 10
  De macht van het getal als alleen heersende theologie heeft de plaats ingenomen van de kracht: vol doende
  https://www.youtube.com/watch?v=h1HsWRJAnR4
  Bancaire economie is naast geldschepping even eens gebaseerd op kunstmatig gecreëerde schaarste

 5. ibrahim khalil

  Horra Horra. Tilasmi. Zie Ik je graag staan met trots en beslotenheid om de waarheid te kondigen.

  De wereld is klaar om verandering te maken van donker naar licht en van oorlog naar liefde. Het verdwijnen van de bestaande wereld order is duidelijk en een feit is.

  Laten we samen door ons licht aan te steken de donker te ontmaskeren en de wereld te begeleiden in liefdevol stappen naar andere beschaving

 6. Wim Kloeg

  Ik ben het volkomen eens met het geplaatste artikel !

Leave a Comment