Rente, Bankieren en ons huidige Financiële Stelsel.

Rente, Bankieren en ons huidige Financieële Stelsel. De dringende noodzaak en de ruime mogelijkheden tot hervorming en migratie naar rechtvaardige, rentevrije economie.

Rente, Bankieren en ons huidige Financiële Stelsel.

Aan: Leden van de Tweede Kamer

20 April 2014

 

Geachte Heer, Geachte Mevrouw,

Wist u dat banken al het geld dat ze uitlenen creëren op het moment dat we een lening aangaan?

Wij stellen u deze vraag, omdat onlangs is gebleken dat Premier Mark Rutte dat niet wist. Tilasmi Frigge, van Lokaal Geld en redacteur van de website de Ommekeer, stelde dat vast na de Minister- President die vraag te hebben gesteld.

Een vreemde situatie, dat de man die leiding geeft aan de Regering zo’n fundamenteel gegeven niet voor ogen heeft. Rutte antwoordde op bovenstaande vraag lachend, zeggend dat het niet waar is en dat dat ook niet zou kunnen, omdat anders inflatie zou ontstaan. Dit roept de vraag op, hoe Rutte de vastgoed bubble waar we nu nog van aan het bijkomen zijn zou noemen. Dat is inderdaad pure inflatie geweest, als gevolg van het feit dat de banken ongeremd geld drukten en middels hypotheken uitleenden.

Niet alleen drukken de banken al het geld dat ze ons ‘lenen’, zij vragen daar ook nog rente over.
Een hypotheek van twee ton kost over dertig jaar bij 5% al gauw €300.000 rente. Een huis van twee ton kost dus eigenlijk vijf ton.

En hoe gaat dat geld scheppen in z’n werk? Wel, de bank opent gewoon een rekening voor de klant met 1 een kredietlimiet. Dat is het. Vijf minuten werk op een computer. En daar betaalt de gewone man dus €300.000 rente voor. Voor een druk op de knop.

Lees verder…

 

Leave a Comment