Mark Rutte

Rutte weet niet wat Fractioneel Reserve Bankieren is

Al weken beraadslaag ik me hoe ik onze premier Rutte te spreken kan krijgen. Ik heb net als u, vele vragen voor hem. Maar de meest belangrijke vraag die ik heb gaat toch wel over die geldschepping van onze banken. In de uitzendingen van Tros RADAR ‘de Schuldvraag’, en VPRO’s ‘De biecht van een bankier’ hebben we kunnen zien hoe het mechanisme van geldscheppen werkt. Banken mogen geld uit lucht maken en aan ons uitlenen tegen rente. Ook het feit dat een select groepje dit geldscheppen maar mag doen en dat er geen opleiding of diploma voor is verontrust me. Ik heb toch steeds sterke twijfels aan het democratische gehalte van deze constructie.

  Dus in een verrassings actie heb ik vandaag onze president Mark Rutte gevraagd waarom banken geld uit lucht mogen maken en daar rente over vragen. Mark vertelde me dat banken dit niet mogen en doen. Alleen centrale banken mogen dit. Volgens onze president is de 3% reserve die banken moeten hebben het eigen vermogen van de banken, en de 97% van het uitstaande vermogen het geld van de spaarders. Hij verklaarde zelfs dat dit niet kan omdat we anders inflatie krijgen. Ik heb Mark geprobeerd uit te leggen wat Fractioneel Reserve Bankieren is. Hij vond het te ingewikkeld en bleef me verzekeren dat dit niet zo was! Ik moet dus concluderen dat Mark Rutte niet weet hoe onze banken geld uit lucht maken! Wat een ongeloofelijke constatering! 97% van het geld in omloop wordt gecreëerd door de banken (ING, RABO en de ABNAMRO). Op het moment dat een krediet wordt afgesloten ontstaat het geld op de bankrekening. Als de bank niet genoeg spaargeld en/of eigen vermogen heeft leent het die 3% bij de ECB. Banken hebben de spaarders dus helemaal niet nodig! En Mark Rutte, onze president, weet dit gewoonweg niet! Wat erger is dat Mark namens ons het ESM verdrag (Europees Stabiliteits Mechanisme) ondertekend en mede het akkoord getekend heeft van de Europese Bankenunie. Je zou zeggen dat iemand dan wel verstand moet hebben van hoe banken functioneren en hoe geld ontstaat! Ik denk dat we als Nederlander ons ernstig zorgen moeten maken over de toekomst van Nederland. Als zulk incapabele mensen het land besturen zie ik het donker in…

 

Belangrijke links:

De Schuldvraag

De biecht van de bankier

Tegenlicht

5 Comments

 1. I alway used to study post in news papers but now as
  I am a uswer of innternet so from now I am using net for posts,
  thaznks to web.

 2. JaRu

  Wil je bovenstaande nog eens zien uitgelegd in animatie vorm, kijk dan eens naar de 6 delen Banking 101 op Youtube van positivemoney.org Dit is Nederlands ondertiteld en zeer duidelijk. Je komt er dan achter dat overheden helemaal niet meer in staat zijn om onze geldhoeveelheid te reguleren.

  Ook ik heb vorig jaar de financiële commissie van de tweede kamer een brief geschreven mbt tot het frauduleuze geldsysteem en daar vragen over gesteld. Nooit antwoord gekregen, ze begrepen het niet……

  Nog andere heldere informatie over het rentemonster vind je bij Paul Grignon ook op youtube.

  Of http://paulgrignon.netfirms.com/MoneyasDebt/twicelentanimated.html

 3. liefting

  Zijn jullie op de hoogte van Michael Tellinger? Hij heeft sinds kort een politieke partij: UBUNTU opgericht en doet in Mei 2014 mee aan de verkiezingen aldaar. Zijn filosofie sluit aan bij die van jullie. Mochten jullie hem niet kennen is het misschien een idee om hem eens te googelen.

 4. Wil Bremers

  http://www.positivemoney.org/2014/03/bank-england-dismisses-money-multiplier-theory/

  En als je dat goed leest dan zie je dat de Bank of England zojuist heeft uitgelegd dat fractioneel reserve bankieren nonsense is en het juist andersom is: Op basis van de hoeveelheid geld dat gecreëerd is door de private bank wordt de reserve bij de centrale bank aangepast! Dus het verhaal zoals dat in alle economieboekjes als exogene geldcreatie wordt uitgelegd blijkt onzin te zijn en hebben alle bankiers die altijd al zeiden dat het juist andersom is namelijk dat geldcreatie endogeen gebeurt.
  Daarom is het voor de Centrale Bank (in ons geval de ECB) onmogelijk om met een grote geldinjectie (LTRO) de hoeveelheid leningen te beïnvloeden. De LTRO’s hebben dan ook geen enkel effect gehad op de reële economie.

 5. Tegenwoordig is dit een publiek geheim. Ook mainstream economen geven het vandaag de dag gewoon toe. Vijf jaar geleden was het nog wel anders.

  Er worden wereldwijd steeds meer rechtszaken gevoerd rond dit thema en de banken zitten met hun handen in het haar!

  Laat Rutte hier maar naar kijken:

Leave a Comment