Slavenarbeid in Nederland Is een Onvoorwaardelijk Basis Inkomen het antwoord?

Slavenarbeid in Nederland, Onvoorwaardelijk basis inkomen de oplossing!

Niet alleen de mensen die een uitkering hebben voelen zich vernederd en hulpeloos, ook degenen die gedwongen arbeid moeten opleggen vanuit de gemeente of het UWV zullen het vaak niet prettig vinden.

Vanuit de regering komen er signalen dat de toeslagen er af moeten en dat de belastingen dan voor die inkomens weer naar beneden moet. Anderen zeggen weer, we moeten banen creëren. Ook dat is iets waar ik niet meer in geloof met de toenemende automatisering en mechanisering. Er is te weinig werk voor  teveel werklozen.

Een betere oplossing is een onvoorwaardelijk basis inkomen voor iedereen. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te gaan vinden, er zijn al tal van voorbeelden waar dit tot op vele cijfers achter de komma is berekend en uitgeschreven. Neem nu het Zwitserse model die een keuze hebben uit 3 voorstellen:

 1.  Het onvoorwaardelijke basisinkomen voor iedereen met een BTW gefinancierd model.  (Daniel Häni en Enno Schmidt van het initiatief basisinkomen.)
 2.  Een model gefinancierd door hogere belastingen en omgezet naar vlaktaks(model Bernard Kundig , vice president BIEN Zwitserland) (http://www.basicincome.org/bien/)
 3.  Een model waarbij het onvoorwaardelijke basisinkomen wordt betaald door een bepaalde inkomensgrens. ( Albert Jörimann, Voorzitter van BIEN Zwitserland)

Uiteraard kunnen nog meer modellen gevonden worden om een onvoorwaardelijk basisinkomen te financieren en mogelijk ook variaties op voorgaande modellen of een combinatie ervan. Maar eerst moeten we overtuigd raken dat het anders moet en anders kan.

Zwitserland heeft ook een ander politiek systeem dan ons systeem. In Zwitserland hebben ze kantons, te vergelijken met onze provincies, die in feite bepalen wat er gebeurd in hun eigen Kanton. Wat landelijk gedaan kan worden en voor alle kantons geldt, wordt landelijk bepaald maar wat lokaal kan worden geregeld, wordt lokaal geregeld.

Belangrijkste van dit systeem is dat voor alle belangrijke wijzigingen zowel in het Kanton of landelijk, referenda worden gehouden zodat iedereen daar inspraak in heeft. Heel anders dan ons systeem waar de regering en de 1e en 2e kamer, nadat ze gekozen zijn, onze belangen zouden moeten vertegenwoordigen. De praktijk wijst echter uit dat dit totaal mis gegaan is de laatste jaren en ook mis zal blijven gaan als we aan dit systeem vast blijven houden. Een verandering is nu echt noodzakelijk. Een Zwitsers model zou een oplossing kunnen zijn.

Echter, de bestaande orde zal het niet goedvinden dat de poten onder hun stoelen worden uitgezaagd en zullen zich weren met de alle mogelijke middelen die ze hebben. Met de sterke arm zoals politie en leger en met de rechterlijke macht die de laatste tijd ook niet meer zo onafhankelijk is volgens mij.

Wie heeft er nu allemaal baat bij dat het huidige systeem overeind blijft? Dat zijn de politici, de banken, de elite en een grote groep mensen die een hoog inkomen hebben dankzij dit systeem en in dienst zijn bij de Elite en wiens ziel is gekocht met geld. Een bewijs dat je niet alles met geld kan compenseren is het grote aantal “zelf” moorden van een aantal bankiers.

Dus wat ook moet veranderen is het geld systeem. Een systeem waar geld wordt verdiend door rente te vragen op niet bestaand geld, het is een systeem wat absoluut niet meer kan. Geld scheppen uit het niets en daar geld voor vragen, kan dus eenvoudig weg niet. Renteloze geld systemen zijn er ook al doorgevoerd op kleine schaal maar waarom niet op grote schaal?

Maar ook hier zal veel verzet komen van de gevestigde orde, die rijk worden van dit systeem. Ook zij zullen zich verdedigen met alle middelen die ze maar in kunnen zetten. Politiek, leger en politie worden betaald door die banken en elite.

Demonstreren en handtekeningen ophalen zullen niet meer helpen. We moeten iets anders verzinnen. Revolutie?

 

4 Comments

 1. Jullie hebben je zelf in laten pakken met het basis-inkomen. Het basis-inkomen is alleen maar een truk om de Staat nog meer macht te geven, want zij worden de betaal heer van iedereen. De basis van een economie is niet gratis geld geven, maar gratis land geven. Iedereen behoort zijn deel van het land te krijgen als een letterlijk grond recht. Het is onnatuurlijk dat de mens geen toegang meer heeft tot de natuur. Hierbij moet begrepen worden dat het niet gaat om wortels en aardappels telen, alhoewel dat ook zeker een mogelijkheid is bij onoplosbare werkloosheid. Het gaat hier om startkapitaal en practische mogelijkheden tot het oprichten van in eerste instantie het klein bedrijf, van waaruit dan de middelgrote bedrijven ontstaan die de bulk van de economische activiteit vertegenwoordigen. In die bedrijven hebben de arbeiders dan direct een gegeven macht, omdat zij de kapitaal verstrekkers zijn middels hun grond. Alhoewel er veel over te zeggen is al met al, en men de moeilijkheden hierbij ook niet moet onderschatten, is het in wezen een eenvoudig principe.

 2. joost

  geen revolutie, maar negeren.
  belasting betalen voedt het beest. daar ligt de revolutie. Stop met het betalen van belasting. Onvoorwaardelijk!

 3. jan

  de rijken jassen sluwe wetten erdoorheen voor hun eigen voordeel
  ze hebben zich zo ingegraven dat we allen inderdaad eens
  ijzer met handen gaan breken want degene die nu werk hebben
  beseffen niet dat zij morgen aan de beurt zijn dus
  ja……..revolutie!

 4. Hélemaal mee eens! De teloorgang van het huidige systeem is voorspelbaar, dat zie ik al sinds mnd opleiding waarin dit ook al werd voorspeld met name vanwege de technische revolutie.

Leave a Comment