Complotten bestaan niet van burgerlijke ongehoorzaamheid op Facebook Jan Willem van Prooijen

Waar zijn de complot theoristen? De macht van de media

Sinds de gijzeling en overname van de NOS studio in Hilversum hebben enkele programmamakers het onderwerp ‘complot denkers’ behandeld. Giel Beelen heeft Martin Vrijland uit zijn bed gebeld. Martin schrijft op zijn website over vele onderwerpen met een kritische kijk op hoe onze regeringen en pers feiten negeren. Giel belde hem uit bed om hem te vragen of Tarik Zaza en hij toevallig ‘hackvriendjes’ waren. In het door Martin Vrijland opgenomen bericht zegt Giel dat complotdenkers beter in de gaten gehouden moeten worden of preventief opgesloten kunnen worden… en dit terwijl Giel zegt in de uitzending te zitten…

 

Giel Beelen complot theorist de ommekeer

Giel Beelen complot theorist de ommekeer

Enkele dagen hierna is er op NPO1 EenVandaag een interview met Jan-Willem van Prooijen, psycholoog aan de VU in Amsterdam. De presentatrice Suzanne Bosman vraagt wat nu eigenlijk de aantrekkingskracht is van complot theorieën. Jan-Willem omschrijft complot-theoristen in een poging ze te categoriseren als mensen met een afwijkend en mogelijk gevaarlijk gedrag die overal samenzweringen zien.

Suzanne Bosman Eenvandaag_ de ommekeer over complot theoristen de ommekeer

Suzanne Bosman

Jan-Willem van Prooijen op Eenvandaag over complot theoristen de ommekeer

Jan-Willem van Prooijen

De zaken die in beide programma’s wordt ontweken zijn de gebeurtenissen die aanleiding hebben gegeven tot de groei van sceptici die nu het label complot denker hebben gekregen. De aanval op Irak werd gevoerd omdat er genoeg bewijs op tafel lag dat Saddam Houssein massavernietigingswapens had en dat hij met Osama Bin Laden samen werkte. Geen van deze twee ‘bewijzen’ bleken ook maar iets van waarheid in zich te hebben. Nu is Irak totaal geruïneerd  en deze invasie heeft een tot twee miljoen doden en vele maal meer vluchtelingen geproduceerd. De reden tot deze totale vernietiging van een land is veranderd omdat ‘we’ er nu democratie willen brengen. De leugens van de VS hebben mensen over de hele wereld wakker geschud. Dat er geen consequenties aan de invasie hingen als openbare hoorzittingen, veroordelingen en schadevergoeding aan Irak heeft de bodem gelegd voor een diep wantrouwen in onze regeringen.

 

architects and engineers truthers investigate 9/11. Jan-Willem van Prooijen

architects and engineers truthers investigate 9/11.

9/11 werd ook genoemd in de uitzending. Jan-Willem van Prooijen baseert zijn pleidooi op een onderzoek gedaan door enkele journalisten in 2004 waarin volgens hem alle complot theorieën werden onderzocht en vergeleken met de feiten waarna er vrij weinig van de complot theorieën over bleef. Wat hij niet zei was dat er 2000 architecten en ingenieurs zich hebben verenigd in een organisatie, Architects and Engineers for 9/11 truth. Uit hun onderzoek blijkt dat het onmogelijk is dat WTC7 (de derde wolkenkrabber die is ingestort bij de aanslag op 9/11) zonder hulp van explosieven zou zijn neer gegaan. Mij blijft altijd de vraag waar de nieuwe regulering blijft voor de bouw van wolkenkrabbers. Als een wolkenkrabber kan instorten door een kantoorbrandje (WTC7 was niet geraakt door een vliegtuig, enkel door wat brokstukken en delen van enkele verdiepingen hadden uitslaande branden) dan zou lijkt mij bij het ontwerp meer rekening gehouden moeten worden met dit risico zodat dit niet meer kan gebeuren.

 

architects and engineers truthers investigate 9/11. Jan-Willem van Prooijen

Architects and engineers truthers investigate 9/11.

 

MH17 is de volgende die Jan-Willem noemt in het rijtje waarover veel complottheorieën bestaan. Ik vind het toch onbegrijpelijk dat Jan-Willem van Prooijen niet die onderzoekende en wakker geest heeft die zijn titel toch beloofd. 3 Uur nadat MH17 was neergestort weet de VS wie de daders zijn. 3 Uur? Ja, na 3 uur. Oost Oekraine zou met wapens geleverd door Rusland MH17 hebben neergehaald. Nu, bijna 7 maanden na het neerstorten van MH17 (17 july 2014) weet de commissie die het onderzoek doet nog steeds niet wat de oorzaak is van het neerstorten van MH17. Wel weten de pers en de media nog voordat het onomstotelijke bewijs is geleverd Rusland te beschuldigen. Dat dit alle principes van de rechtsstaat aan de laars lapt wordt over de gehele linie van pers en politiek vergeten. Kijk ook naar het straatinterview van De Ommekeer.

 

Als Google je niet kan vinden, wie dan wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

Jan Willem van Prooijen Complot Theorie de Ommekeer

Jan Willem van Prooijen Complot Theorie over complot denkers

Jan Willem van Prooijen Complot Theorist de Ommekeer

Jan Willem van Prooijen Complot Theorist

De sancties tegen Rusland zijn om enkele redenen genomen. Rusland zou achter de aanslag op MH17 zitten, het zou Oost Oekraïne militair materieel leveren en het zou de Krim hebben geannexeerd. Er is tot op heden GEEN bewijs dat Rusland wapens geleverd zou hebben aan de rebellen, laat staan wapens die in staat zijn MH17 neer te halen. Zorgvuldig wordt ontweken dat de militaire bases in Oost Oekraïne vol wapens lagen die zij nu gebruiken. Na de overwinning van Proshenko heeft de voltallige Krim zich afgekeerd van de nieuwe regering en zich aangesloten bij de Russische Federatie. Dit was GEEN annexatie. Karel van Wolferen, hoogleraar, omschrijft in zijn artikel hoe de kritiekloze pers alles wat de VS zeggen klakkeloos overnemen over de Oekraïne. Joost Niemoller schrijft in zijn blog over ‘MH17, De doofpot deal’  hoe de pers en de politiek alleen zaken aandragen die Rusland in diskrediet brengen waarvan geen enkel bewijs!

 

Petro Proshenko met enkele Russische paspoorten in de hand ‘het echte bewijs’ van Russische betrokkenheid in de Oekraïne

Ook Cees Hamelink, professor, geeft een lezing over de liegende pers en politici. Misschien moet hij erbij zetten liegende psychologen?

Kijk ook naar het Russisch pleidooi

Complot denkers zitten echt overal. Ewald Engelen heeft een lijst gepubliceerd van bankiers, politici en regulatoren die de regulering zo hadden versoepeld voor de Nederlandse banken dat de krediet crisis in ons gezicht kon ontploffen en noemde dit een complot. Hierna pleegde hij karakterzelfmoord met roodomrande ogen. Reden voor een complot theorie? Als ik het mag bedenken is hoogleraar Engelen gewaarschuwd zijn baan en carriere op het spel te zetten als hij geen stap terug nam. Maar dit is natuurlijk weer een complot theorie… Willem Middelkoop heeft in een lezing voor een kleine duizend studenten van de VU in Delft een lezing gegeven en nam het woord complot theorie meerdere malen in de mond, als zouden er steeds minder complot theorieën overblijven naarmate er meer uit kwamen. Op zijn vraag aan de studenten of hij te ver ging om de VS geen democratie meer te noemen maar een oligarchie of bankengarchie kwam geen reactie uit de zaal. De VS geen democratie meer? Even wakker schudden. En geen enkele student of docent die hierop reageerde? Als we deze lijn doortrekken, wat blijft er van onze democratie over? Bijna alle mensen die ik spreek hebben het vertrouwen in de democratie totaal verloren. Net als ik.

 Willem Middelkoop TU Delft

Als Google je niet kan vinden, wie wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

De macht van de media.

Het mag duidelijk zijn dat de media een wapen zijn in handen van de verkeerden. En het is niet voor niets dat steeds meer onafhankelijke media ontstaan. Steeds zichtbaarder wordt het dat de media opiniemakers zijn met niet altijd even eerlijke en onpartijdige of onschuldige (!) motieven. Dat de pers van links naar rechts de boel op dezelfde verdraaide manier naar voren brengt als tegenover de nieuw gecreëerde vijand Rusland is toch opmerkelijk. Als er GEEN complot is, wat is er dan aan de hand met de media? Complete en totale ontkenning? Sjaan kleef aan massa psychose? We worden een kant opgestuurd die kan leiden tot een nieuwe wereldoorlog. De gevestigde orde, de elite, degene die aan de touwtjes trekken, en de media hebben er geen probleem mee de mensen de hel in te sturen.  Mij lijkt het van gezond verstand getuigen als we dit proberen te stoppen. We mogen dan het label opgespeld krijgen van complot denker, maar wij weten wel beter. Wij zijn kritische en verantwoordelijke mensen die de leugens van de wetenschap, pers en politici aan het licht brengen. Dat de waarheid mag zegevieren.

 

Radio uitzending AXIOMA

Martin Vrijland Afwijkende mening? Stempel ‘complotdenker’ en ‘oppositioneel-opstandige gedragsstoornis’
Wanttoknow Het complot van de ‘complot-theorieën’..!
Tijdgeest Magazine
Soulvability
Stop de bankiers, Het grote leugen van de mainstream media
OXO Axioma
Grenswetenschappen
Waarom zijn er zo veel complottheorieen?

 

Socrates - De Ommekeer

ShanTVision Webdesign - Marketing - SEO - Photoshop en fotografie - video

2 Comments

  1. Wat dacht u van deze theorie.

    MAN-MADE ORIGINS OF AIDS AND EBOLA AND THE FRUSTRATED THABO MBEKI
    http://secretsofaidsandebola.blogspot.nl/2016/08/man-made-origins-of-aids-and-ebola-and.html

  2. Oneliners over Roel Coutinho en Ab Osterhaus. zijn natuurlijk makkelijk te genereren. Vaccinfabrikanten zullen zich nooit negatief uitlaten over hun eigen product. Maar dat eenvandaag zich zo gemakkelijk laat inpakken is ten hemel schreiend. Syphilis en Tuskegee is slechts één voorbeeld en ik kan deze zo met honderden andere wetenschappelijk artikelen (onderbouwde) aanvullen. Bijvoorbeeld met excuses van de Australische premier, na experimenten op Maori’s in Australië. En dan alle onderzoeken met arsacetin op “Humanrats”? Eenvandaag? Riooljournalistiek van de bovenste plank. Vandaar de link met informatie die met duizenden empirische stukken wordt onderbouwd. Géén lekengezeur dus en geschreven door een medisch biologische wetenschapper na 40 jaar research.

    http://secretsofaidsandebola.blogspot.nl/

Leave a Comment