Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

De banken maken er een zooitje van.

Corruptie, zwendel, onverantwoord handelen, derivaten, geldschepping uit het niets. We hebben te maken met een banken kartel.

Zijn we er al achter dat onze regering niet ons maar de BANKEN en de ELITE vertegenwoordigt?!
Moeten we nu echt wachten tot het land helemaal aan gort is?!
WIJ ZIJN HET ZAT!

Als Google je niet kan vinden, wie dan wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

Ik begrijp niet dat er niet wordt gekeken naar WAT geld eigenlijk is, wie het maakt en wie er aan verdient.

3% van al het geld in omloop wordt gemaakt door de centrale banken. Dit zijn instellingen die privaat zijn, niet democratisch bepaald en nu ook niet meer nationaal bepaald. Deze Centrale banken, neem de ECB reguleert de banken sector, oftewel bepaald de rente niveaus en kijkt of de banken wel verantwoord handelen.

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

97% van het geld wordt gemaakt door de banken zelf dmv Fractioneel Reserve Bankieren. Dit betekend dat als iemand een lening neemt van €330,00 de bank dit eerst aanmaakt op de computer en dan kijkt of het de €10,00 aan spaargeld in kas heeft als verplichte reserve. Als ze dit niet heeft leent ze de €10,00 bij de centrale bank, de ECB. Nu over die €10,00 betaald de bank 0,25% rente en vraagt over de €330,00 nu gemiddeld 3% rente. ( http://www.youtube.com/watch?v=TJQZYbBD_wg )

De vraag die rijst is waarom de staat het scheppen van geld uit handen heeft gegeven aan private banken. Het was immers altijd de staat die dit deed… En als de staat het nog zou doen, dan hadden we nu geen schulden, want dan zouden we zelf meer geld kunnen drukken…

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

De NCB is in 1948 gekocht door de Nederlandse staat voor 2 maal het bedrag dat deze waard was VAN ONZE BELASTING CENTEN. Echter de DNB heeft nu 10 commissarissen waarvan er EEN de staat vertegenwoordigd. 3 Vertegenwoordigen de rijkste families (prins Willem was een van de commissarissen maar is stilletjes vertrokken). Deze 3 kiezen de andere 6.
De vertegenwoordiger van de staat heeft 33% zeggenschap en heeft geen recht in de notulen, de boekhouding e.d. te kijken.

Terwijl de ABNAMRO, RABO bank en ING het geld uit lucht maken bepaalt de DNB de rente tarieven, wie er mag bankieren en reguleert de banken sector. Sinds de crisis heeft de DNB 9 crises niet zien aankomen. Icesave, DSB, ABN Amro, ING, Rabobank, Fortis, SNS Reaal, Libor en Euribor. Hiervoor zijn geen consequenties gekomen voor de commissarissen. Wel hebben wij de banken moeten redden met vele tientallen miljarden Euro’s van ons belasting geld en hebben de frauderende banken boetes gekregen van fracties van wat ze eraan verdiend hebben.

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

Wat is geld? Geld is bedoeld als hulp bij het ruilen. We weten allemaal hoe goud en zilver deze taak had, maar er waren ook tijden dat takjes en schelpen dit deden. Nu is geld 97% digitaal. het bestaat eigenlijk gewoon niet. Maar wat is nu het probleem met dit geld?

Het probleem is rente. Stel voor dat in Nederland we onze eigen munt hebben en dat €100 al het geld is wat de staat uit brengt. Als dit wordt uitgeleend aan de bevolking en de bedrijven en na 1 jaar het moet worden terug betaald met 5% rente, waar komt deze 5% dan vandaan? Immers, € 100 was alles wat er was… De enige manier om deze 5% te betalen is iets van echte waarde aan de bank te geven. Dit is grond, huizen, industrie, Nuts bedrijven en grondstoffen. Als je nu bedenkt dat al het echte geld vermenigvuldigd met 33 wordt uitgeleend, kan je nagaan hoe snel de verplaatsing van welvaart plaats vindt richting de geld scheppers.

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

Als geld uit het niets komt, en dat gebeurd nu al, wat is dan de rechtvaardiging om er rente over te vragen? Het kost immers geen energie om het te produceren… rente vragen heeft dus ook geen ander nut dan de elite te verrijken. Er is dus geen andere rechtvaardiging dan het verplaatsen van de welvaart naar deze elite.

Wat is geld? geld is een afspraak. Een middel om barter, ruilhandel, te vereenvoudigen. Geld is een waarde papier. En wat zijn waarde papieren? Waarde papieren worden door ons allemaal gemaakt en gebruikt…. bijv. de spaarzegeltjes. Als je deze genoeg hebt gespaard kan je er immers iets mee kopen… Maar ook boekenbonnen, waarde bonnen, loten, maar ook bonnetjes en facturen zijn waarde papieren. Airmiles is ook een betalingen middel en menig bedrijf heeft zo zijn eigen spaar methoden digitaal verbonden aan je aankopen. Wij kunnen dus allemaal waarde papier maken!

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

Hoe kunnen we uit deze situatie komen met schulden aan bedrijven die geld uit lucht mogen maken en als we dit niet terug betalen, ons kunnen onteigenen en gijzelen? Er is een manier. Ons eigen lokale geld maken.

Als Google je niet kan vinden, wie wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

kijk daarvoor op www.lokaal-geld.nl

 

Oma tegen de bankiers! STOP DE BANKIERS!!!

 

Socrates - De Ommekeer

 

ShanTVision Webdesign - Marketing - SEO - Photoshop en fotografie - video

Comments are closed.