Arie van der Pijl

Arie van der Pijl

Arie van der Pijl

De Ommekeer is ontstaan door een samenwerking tussen Tilasmi Frigge, bestuurslid van de stichting Lokaal Geld en Arie van der Pijl, ex FNV bestuurder. De crisis heeft vele kanten. De schulden crisis laat een wereldwijde schuld zien van $100.000.000.000.000. Hoe kan dit ooit terug betaald worden. Daarnaast is er een ecologische crisis. De schuldencrisis heeft de ecologische crisis naar de achtergrond geduwd terwijl dit de hoogste prioriteit heeft. Dan hebben we de vergrijzing en door automatisering van de industrie een drastische vermindering van banen gekregen. Alleen al in Europa zijn er 26 miljoen geregistreerde werklozen. Deze mensen komen waarschijnlijk nooit meer aan een baan. Hoe kunnen we er voor zorgen dat mensen toch een normaal leven kunnen lijden?

Er is geen probleem zonder een oplossing. Wij willen hier de mogelijke oplossingen aandragen. Laten we deze crisis gebruiken voor een verandering ten goede van de aarde en de mensheid.
Betrokken bij:

Gewerkt als vakbonds bestuurder bij FNV

 

Helaas is Arie van der Pijl voor onbepaalde tijd gestopt wegens lichamelijke klachten. Ik wens hem beterschap en veel geluk en wijsheid. Hij heeft gevochten als een leeuw. Hij heeft de rust verdiend.

 

 

 

Comments are closed.