Pieter Stuurman Observator

pieter_stuurman_01

Pieter Stuurman – Auteur van De Ommekeer

Pieter Stuurman

Rond 2004 begonnen er dingen te veranderen in mijn leven. Ik begon in te zien dat veel dingen heel anders waren dan dat ik altijd geloofd had.

Toen in 2008 de crisis uitbrak, kwam dat proces in een stroomversnelling terecht. Steeds meer drong de onmenselijkheid van de systemen en de kwaadaardigheid van de machtsverhoudingen in de wereld tot me door. Ik besefte dat de crisis veel groter was dan alleen een financiƫle crisis. Ik besefte dat de mensheid zich in een morele crisis van ongekende omvang bevindt.

Ik kon er niet langer over zwijgen en begon er artikelen over te schrijven. Inmiddels heb ik duizenden pagina’s tekst geschreven die inmiddels door honderdduizenden mensen bekeken zijn. En ik kreeg reacties. Soms negatief, maar steeds vaker positief. Zo kwam ik met een heleboel nieuwe mensen in contact.

Ik reed het hele land door om inspirerende mensen te ontmoeten. En vaak inspireerden we elkaar ook daadwerkelijk.

Ook kwamen er ineens mensen op mijn pad die een persoonlijke crisis doormaakten. En tot mijn verrassing kon ik ze vaak helpen. En zo kwamen er nog meer mensen naar me toe die om steun vroegen, en die ik vervolgens probeerde te geven.

Al snel had ik geen andere keuze dan te stoppen met mijn baan als manager in het bedrijfsleven, en mijn tijd volledig te wijden aan het leveren van een bijdrage aan de transitie die de mensheid op dit moment doormaakt. Dit zowel op individueel niveau (als mental coach) als op collectief niveau (door te schrijven en input te geven aan het groeiend aantal initiatieven).

Zo ben ik ook in contact gekomen met de Ommekeer. Ik ervaar het als een voorrecht dat ik ben uitgenodigd om ook hier een bijdrage aan te mogen leveren.

1 Comment

  1. Goededag,,Pieter!
    Zo eenvisie heb ik ook in het leven. Ik vind, dat u een bepaallde dapperheid toont, om anders te gaan denken, dan Media van ons verwachtten.Zo heb ik ook mijn site EuroHarmonia,nl begonen. Een van mijn lezers stuurde naar mij die brief aan Putin met excuses. Ik duurfde hem te vertalen, met het noemen van uw blad “Ommekeer.”. Veel Russen waren onder de indruk, ongeacht, dat het een brief van 2 jaar geleden was. Ook veel negatieve reacties en vloekken had ik daardoor gekregen. Gebeurd het met u ook? Dit is al bijna anderhalfduizend keer bekeken in 3 dagen.
    http://www.euroharmonia.nl/razmishleniya/9182-pismo-putinu-ot-naroda-niderlandov
    Sterkte in uw doel en succes met uw werk!

Leave a Comment