Geldschepping gelegaliseerde valsmunterij. De essentie van geld met Pieter Stuurman. De Onafhankelijke Pers

De Essentie van Geld

Door: Tilasmi Frigge

Pieter Stuurman legt in eenvoudige woorden en kleine stappen uit wat geld eigenlijk moet zijn. Geld is een waarde transport van waarde gegenereerd door arbeid. Arbeid is nml. het enige dat waarde schept. Als je bedenkt dat grondstoffen overal gratis voorradig zijn en het onze arbeid is die daar producten van maakt is het niet moeilijk te zien dat het de arbeiders zijn die waarde genereren. Het geld is dus van hen.

ShanTVision Webdesign - Marketing - SEO - Photoshop en fotografie - video

Banken die geld uit het niets toveren stelen dus waarde, omdat ze er niet voor werken. Rente over arbeid omgezet in geld is winst maken over anders arbeid. Ook dit zorgt voor een ongelijke verhouding tussen mensen die geld verdienen met niets doen en anderen die de waarde scheppen door te werken.

Een zeer verhelderende uitleg van Pieter Stuurman. Neem even de tijd om dit goede verhaal op je in te laten werken!

Anita Bardie, Pieter Stuurman en Tilasmi Frigge praten over geld, wie het maakt en voor wie het werkt. Wat kunnen we doen als de banken cash geld gaan verbieden?

 

Tijdens de avond dat Pieter Stuurman sprak speelde Alexander Franken enkele nummers waaronder ‘Geld Geld Geld’. Voor meer protest muziek zie ons andere artikel.

 

Anita Bardie praat over de alternatieven voor ons falende geld systeem. LETS, Barter, ruilsystemen en Lokaal Rentevrij Geld.

[g-gallery gid=”2221″]

 

Socrates - De Ommekeer

Als Google je niet kan vinden, wie dan wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

Leave a Comment