Wie vertegenwoordigt mij? Burgerlijke Ongehoorzaamheid

Sinds de crisis is uitgebroken heb ik moeten vechten om mijn bedrijfje overeind te houden. Ik ben een kleine aannemer/timmerman en meubelmaker en werk zonder personeel. Voor 2008 kon ik kiezen bij wie ik wilde werken en had ik het hoogste uurloon; ik verdiende € 35,00 tot € 42,00 per uur in onderaanneming of op mijn eigen klussen. Ik kon mijn schulden makkelijk afbetalen, leefde in een klein appartementje en kon een keer per jaar op vakantie met mijn dochter en vriendin. Na 2008 was dat ineens niet meer mogelijk. De bankencrisis hakte er stevig in en de wereld was in shock. Hoe had dit kunnen gebeuren? Waar is mijn volksvertegenwoordiging?

Als Google je niet kan vinden, wie dan wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

Toezichthouders banken

In eerdere artikelen heb ik al uitgebreid geschreven hoe de toezichthouders 9 crises niet hebben zien aankomen. Hoe de regering de toezichthouders de hand boven het hoofd heeft gehouden en hoe weinig de regering te zeggen heeft bij de DNB. Dat door toedoen van de alternatieve media, st. OnsGeld en de toneelgroep ‘De Verleiders’ de Nederlandse bevolking nu weet hoe commerciële banken geld uit het niets maken en hiermee de huizenzeepbel hebben gecreëerd heeft een hoop vragen doen opborrelen. Wie heeft de banken toestemming gegeven dit geld te maken uit het niets? Waarom begrepen de regulatoren en de politici niet dat dit een zeepbel zou creëren? Hoe kan het dat de bankiers dit al die jaren ontkend hebben, verzwegen hebben, ons hebben kunnen voorliegen? Waarom is het nog steeds gaande? Waarom rekenen de banken rente over geld dat ze uit het niets maken?

De EU die we niet wilden

Daarnaast zijn we de EU ingestapt en wordt onze soevereiniteit stapje voor stapje afgenomen. Met een referendum waarin we werden gevraagd of wij een Europese grondwet wilden heeft Nederland met een overweldigende meerderheid NEE gezegd. Toch hebben de politici er geen gehoor aan gegeven en zijn we lid van een niet-democratisch gekozen Europees regerings kliek die steeds meer bepaalt wat er binnen onze landsgrenzen gebeurd. Door de schijnbaar ongelimiteerde wens oud-oostblok landen aan de EU te willen toevoegen kwamen er steeds meer laag opgeleide en goedkope arbeidskrachten naar Nederland.

Als Google je niet kan vinden, wie dan wel? ShanTVision Webdesign - SEO - Video

Ik vraag mij af wie mij vertegenwoordigt in deze regering. Dat de banken de economie hebben verwoest en dat echt niemand verantwoordelijk is gesteld is toch ongelofelijk. Dat de banken gewoon door gaan met het creëeren van zeepbellen in de economie is nog ongelofelijker. Intussen is de economie niet beter geworden. De belastingen zijn omhoog gegaan, onze verworven rechten worden stelselmatig afgenomen en de regulatoren houden hun mond weer.

Ik heb vragen

Ik heb een paar vragen die al jaren door mijn hoofd gaan. Waarom heeft de regering ons niet gewaarschuwd dat als deze voormalige Oostblok landen zouden toetreden tot de EU we een enorme toestroom zouden krijgen van lage lonen arbeiders die onze banen zouden innemen? Ik bedoel, ik heb leningen en vaste lasten op basis van een vooruitzicht van een inkomen. Zou iemand die mij vertegenwoordigd mij niet kunnen waarschuwen dat binnen enkele jaren mijn loon omlaag zou gaan en ik dus bijv. een ander vak moet gaan leren en in ieder geval niet meer leningen moet afsluiten, dat ik me kon voorbereiden op deze situatie? Zou mijn volksvertegenwoordiging niet enige compensatie voor mij regelen voor dit ongemak? Waarom moet ik voor de bankencrisis opdraaien? Mijn inkomen is gedaald naar €25,00 tot €30,00 per uur. Als aannemer heb ik kosten voor mijn opslag, duur transport, reclame kosten etc. Netto houdt ik nu nog geen €7,00 per uur over!  Als ik mijn belastingen niet kan betalen komt er iemand beslag leggen op mijn auto en inboedel. Omdat de politici maar bleven zeggen dat de crisis over was leende ik om de belasting te kunnen betalen totdat ik niet meer kon lenen… Mijn bedrijfje is dus met een enorme schuld over de kop gegaan.

Wie vertegenwoordigt mij?

Wie vertegenwoordigt mij? Wie?! Nederland heeft vanaf 2008 jaar na jaar moeten aanhoren dat de crisis nu wel over was. En terwijl de crisis nog steeds voortduurt wordt ons nu verteld dat de crisis voorbij is. Onze staatsschuld is bijna verdubbeld, de ECB koopt voor 100 miljard Euro giftige leningen en staatsobligaties op wat uiteindelijk weer een crisis gaat opleveren en intussen halen we honderden duizenden vreemde mensen Nederland in die we brood en onderdak geven terwijl we het geld lenen van onze kinderen! We zitten erbij te kijken alsof we de beren zijn uit het liedje ‘Ik zag twee beren boter smeren…’. Ja, we smeren boter op onze eigen hoofden en we stonden erbij en keken ernaar…

Ik weiger nog belasting te betalen

Het duurde even voordat ik er achter kwam dat de oorzaak van de financiële problemen in mijn bedrijfje niet binnen mijn bedrijf lag. Naarmate ik meer inzicht kreeg in hoe de banken met medeweten van de regering en regulatoren geld scheppen wordt ik kwaad. De crisis zat er aan te komen want die zit in het systeem ingebakken. Als decorbouwer en meubelmaker ben ik gewend in oplossingen te denken en ik begon een organisatie om complementair rentevrij geld te promoten, een geldsysteem dat door Anthony Migchels is ontworpen, in de st. Lokaal Geld. Daarnaast begon ik te schrijven, samen met voormalig vakbond bestuurder Arie van der Pijl, in de Ommekeer over oplossingen voor de falende systemen. Met een kleine camera en later grotere begon ik de verantwoordelijke in de politiek en het banken wezen te interviewen. Hieronder een interview met Jan Marijnissen.

Ik ben het niet eens met de gang van zaken en wil geen steun meer verlenen aan dit systeem.  Ik vraag Jan Marijnissen of een eenzijdig getekend contract geldig is waarop hij ‘natuurlijk niet’ zegt. Als ik hem dan om het contract vraag tussen staat en de burgers van Nederland en waar de regering het recht vandaan denkt te halen om mij te dwingen belasting te betalen geeft hij het bizarre antwoord dat wij eigendom zijn van de staat omdat de staat ons leven heeft gered. Met de vaccinaties na onze geboorte zijn wij blijkbaar volgens Jan Marijnissen allemaal ‘gered’ en hebben nu de plicht ons hele leven lang te werken en bakken met geld af te dragen aan ‘het systeem’.

 

Stockholm Syndroom of Cognitieve Dissonantie?

Kijk nu even naar deze situatie en dan naar jezelf. We hebben een Stockholm Syndroom vermengd met een cognitieve dissonantie. We hebben geen volksvertegenwoordiging meer. Dit systeem is door en door corrupt. Het is zo ongelofelijk dat we het niet kunnen bevatten. De paar roependen in de woestijn als professor Ewald Engelen, professor Hamelink of professor Karel van Wolferen zijn eerder een uitzondering dan de regel. Het is echter zo dat zij veel te weinig aandacht krijgen in de pers, wat op een volgend probleem duidt. De pers die de democratie moet controleren is verworden tot een propaganda kanaal die de agenda van de meesters van onze politici aan ons verkopen. We zien het voor onze ogen gebeuren maar we zijn niet in staat de conclusie te trekken. We worden niet vertegenwoordigt….

 

Koppen uit het zand

Het wordt tijd dat we onze koppen uit het zand trekken en eens heel hard gaan nadenken over wat hier gebeurd, of we willen accepteren eigendom te zijn van een kleine elite die onze vruchten van onze arbeid oogst alsof we vee zijn… De politici, onze zogenaamde volksvertegenwoordiging en de media liegen alleen maar tegen ons omdat wij de macht hebben. Het wordt de hoogste tijd dat we die macht gaan gebruiken!

 

Tilasmi Frigge

Socrates - De Ommekeer

 

ShanTVision Webdesign - Marketing - SEO - Photoshop en fotografie - video

4 Comments

 1. cor

  komt mij allemaal bekend voor en heb een soortgelijke ervaring Nu jaren later en 67 jaar jong werk ik weer in west africa en word daar zeer gewaardeerd om kennis en ervaring

 2. Willem Ten Bengevoort

  Tja, na ontslag in 2009 was ik met 46 jaar te oud en vond geen baan meer. Met de bescheiden afvloeiingsregeling zelf de omscholing en overstap naar ZZP betaald. Ik heb de fout gemaakt bij het UWV gebruikt te maken van de regeling gedurende 6 maanden met behoud van uitkering je als ZZP bij de KvK in te mogen schrijven.

  Alle beloofde omscholingspotjes waren leeg, dus op eigen kosten bij het Instituut voor Midden en Klein bedrijf businessplan opgesteld (voorwaarde UWV). Als dank mocht ik deze 6 maanden WW (€ 8200,–) na afloop terugbetalen (kleine lettertjes niet gelezen) En ik maar denken dat ik zelf met premies aan mijn WW had meebetaald.

  Vervolgens problemen met de VAR; ik kreeg geen werk meer als je ingeschreven was als eenmanszaak. Opdrachten bleven uit als je niet de juiste VAR kon overleggen, dus op eigen kosten BV opgericht en in loondienst BV gegaan. Toen kwam in 2016 de wet DBA en werden opdrachtgevers fiscaal aansprakelijk gesteld voor de fiscale schulden van opdrachtnemers.

  Gevolg: geen opdrachten meer, tenzij ik weer terug in loondienst ga. Twee maanden geen opdrachten gehad=geen inkomsten en als ZZPer geen recht op bijstand en WW. Tja waar betaal ik al die belasting voor ?

 3. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Onze kabinetsleden vormen door handig formeren na verkiezingen steevast een gemeenschapsgeld plunderende dictatoriale bezettingsmacht van criminele bankiers.

  En het zijn deze organisatie-criminelen die u en mijzelf veinzen te vertegenwoordigen. In werkelijkheid zijn we alles wat ons vertegenwoordigt kwijt.

 4. jhon

  Pappa&Mamma vertegenwoordigen mij!

Leave a Comment